Zveme vás ke společnému vaření-nevaření s My kitchen. Kouzlit s oříšky a dalšími pochutinami a vytvořit lahodný pokrm vás naučí Jana Havlíková a Petra Krejčová. Budeme pracovat ve dvou menších skupinkách. Každý bude mít možnost si vše vyzkoušet, připravit si vlastní pokrm a také si jej vychutnat.

"S My kitchen jsem se začala setkávat letos v zimě, kdy se na Obilním trhu objevil nový podnik. Dámy umí připravit výborné jídlo a šíří kolem sebe dobrou náladu. Je radost si k nim zajít na oběd nebo na svačinu. Příbuzná krevní skupina a zájmy nás dovedly k uspořádání workshopu s tematikou raw vaření-nevaření. Dnes představujeme Petru Krejčovou a Janu Havlíkovou jako hostující lektorky v Otevřené zahradě. Takové sousedství se nám líbí! 
Pojďte společně s námi ochutnat jejich umění," zve Helena Peřinová z Otevřené zahrady.

"Když jsme navštívily Otevřenou zahradu poprvé, byly jsme okouzleny nádherou a atmosférou místa. Bylo i překvapením, že se oáza klidu nachází jen kousek od místa, kde pracujeme a dobře známe. Zázemí Otevřené zahrady poskytuje možnost využít na workshopu i bylinky z vyvýšených záhonů, užít si přípravu jídla ve venkovní kuchyni u kamen nebo vyzkoušet komfort pasivního domu, kam se můžeme přesunout po setmění," říká Petra Krejčová, která stojí za vznikem podniku My kitchen na Gorkého v Brně.

Obsah kurzu

- základní intro ze světa oříšků a hlavně semínek (jaké jsou jejich vlastnosti v kuchyni, jak s nimi pracovat a na jaké typy pokrmů se hodí nejlépe) 
- benefity, které tělo ze semínek získává 
- jak využít hodnotná lokální a cenově dostupná semínka (např. slunečnice, mák, len zlatý či hnědý) 
- ve skupinách si vyrobíme společně rostlinné mléko a naučíme se využívat zbytky oříšků a semínek z jeho přípravy 
- ukážeme si několik druhů pomazánek na sladko i na slano za použití koření a bylinek 
- naučíme se, jaké jsou postupy přípravy pro výrobu sladkých semínkových dezertů, jak nahradit mouku a hlavně cukr

Pokud bystě měli z neznámého obavu, třeba vás povzbudí, co o syrové stravě říká Jana Havlíková: "Většinou ze zkušeností víme, že lidé bývají překvapeni jednoduchostí přípravy, širokou škálou možností a hlavně neuvěřitelnými chutěmi, pro mnohé doposud neznámými.

Pozn. Přihláška bude platná po zaplacení účastnického poplatku. Prosíme o jeho uhrazení do dvou dnů od registrace, poté se registrace automaticky zruší.

Cena: 950 Kč (vč. DPH 21%)